Maku

Ahvenpurilaiset

25 min
4.7
0

Ahvenpurilaiset

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gahvenia (fileitä)
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 kpljääsalaattia ruukussa
  • 2 kpltomaattia
  • 1 kplmaustekurkkuja
  • 1 kplsipulia (makea)
  • 4 kplsämpylää (pehmeää, tuoretta)
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 1/2 dlmajoneesia (kevyt)
  • 3 rkltuoretta tilliä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Käsittele ahvenfileet ruodottomiksi leikkaamalla niistä pois kiilamainen pala selkäruodon suuntaisesti.

Paista fileet pannulla voi-öljyseoksessa molemmin puolin. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

Huuhdo ja revi salaatinlehdet. Huuhdo ja viipaloi tomaatit. Leikkaa myös maustekurkku ja kuorittu sipuli aivan ohuiksi viipaleiksi.

Halkaise ja lämmitä sämpylät pannulla niin, että niiden pinta rapeutuu hieman mutta sisus pysyy pehmeänä.

Kokoa ahvenpurilaiset: levitä pohjalle tomaattipyree, nosta päälle kasvikset ja ahvenfileet. Viimeistele ahvenpurilaiset majoneesilla ja nosta kansi päälle. Lisää halutessasi tilliä. Tarjoa hampurilaiset heti.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä