0(0)
Maukkaat kvinoa-ahvenpihvit saavat kaverikseen raikkaan kurkku-minttukastikkeen
munaton
maidoton
laktoositon
40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 15 min
Kotimainen kvinoa puuroutuu helposti keitettäessä ja sopii täydellisesti ahvenpihvien jatkeaineeksi. Höyrytä kaveriksi kotimaisia sesongin kasviksia kuten vihreitä papuja. Ahvenpihvit tarjoillaan raikkaan kurkkukastikkeen kanssa.
Julkaistu 14.9.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
1 dlkotimaista kvinoaa
1½ dlvettä
¼ + ½ tl suolaa
500 gruodottomia ahvenfileitä
1 rklohratärkkelysjauhoja (ohrakas)
2 rklruohosipulia hienonnettuna
1 rklsitruunan mehua
Kurkkukastike
¼ kurkku
½ tlsuolaa
1½ dlkaurafraichea (Yosa)
2 rklminttua hienonnettuna
1 rklsitruunan mehua
1 tlhunajaa
Lisäksi
rypsiöljyä paistamiseen

Ahvenpihvit valmistetaan näin:

  1. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä siivilässä. Keitä kvinoa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kvinoan kypsyessä tee kurkkukastike. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita suola kuutioiden joukkoon. Anna kuutioiden itkettyä hetki. Kaada irronnut neste pois ja sekoita loput kastikkeen aineet kurkkukuutioiden joukkoon. Anna vetäytyä kylmässä pihvien paistamisen ajan.
  3. Leikkaa ahvenfileet veitsellä hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään kvinoa, ahvenkuutiot, ohratärkkelys, ruohosipuli, sitruunan mehu ja suola tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta vedellä kostutetuin käsin pieniä, paksuhkoja pihvejä. Paista ahvenpihvit kypsiksi öljyssä noin 2 minuuttia molemmilta puolilta.

Vinkki!

Käytä raaka-aineita, joita ei kuljeteta maapallon toiselta puolelta. Hyviä valintoja ovat lähivesien pikkukalat ja kauden kasvikset.

Kommentoi »