Kotivinkki

Maukkaat kvinoa-ahvenpihvit saavat kaverikseen raikkaan kurkku-minttukastikkeen

40 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
15 min
Kotimainen kvinoa puuroutuu helposti keitettäessä ja sopii täydellisesti ahvenpihvien jatkeaineeksi. Höyrytä kaveriksi kotimaisia sesongin kasviksia kuten vihreitä papuja. Ahvenpihvit tarjoillaan raikkaan kurkkukastikkeen kanssa.
MU
MA
LA
0
0


Ainekset (4 annosta)

  • 1 dlkotimaista kvinoaa
  • 1½ dlvettä
  • ¼ + ½ tl suolaa
  • 500 gruodottomia ahvenfileitä
  • 1 rklohratärkkelysjauhoja (ohrakas)
  • 2 rklruohosipulia hienonnettuna
  • 1 rklsitruunan mehua

Kurkkukastike

  • ¼ kurkku
  • ½ tlsuolaa
  • 1½ dlkaurafraichea (Yosa)
  • 2 rklminttua hienonnettuna
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 1 tlhunajaa

Lisäksi

  • rypsiöljyä paistamiseen
Tulosta

Ahvenpihvit valmistetaan näin:

  1. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä siivilässä. Keitä kvinoa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kvinoan kypsyessä tee kurkkukastike. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita suola kuutioiden joukkoon. Anna kuutioiden itkettyä hetki. Kaada irronnut neste pois ja sekoita loput kastikkeen aineet kurkkukuutioiden joukkoon. Anna vetäytyä kylmässä pihvien paistamisen ajan.
  3. Leikkaa ahvenfileet veitsellä hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään kvinoa, ahvenkuutiot, ohratärkkelys, ruohosipuli, sitruunan mehu ja suola tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta vedellä kostutetuin käsin pieniä, paksuhkoja pihvejä. Paista ahvenpihvit kypsiksi öljyssä noin 2 minuuttia molemmilta puolilta.

Vinkki!

Käytä raaka-aineita, joita ei kuljeteta maapallon toiselta puolelta. Hyviä valintoja ovat lähivesien pikkukalat ja kauden kasvikset.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
SISÄLTÖ JATKUU

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »