Maku

Ahvenfileitä ja herukkakastiketta

25 min
4.3
0

Ahvenfileitä ja herukkakastiketta

MU
0
4.3
Teksti Saara Törmä
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Herukkakastike

  • 3 1/2 dlmustaherukoita
  • 1 1/2 dlvettä
  • 125 gvoita
  • 2 1/2 rklsokeria
  • 1/2 rklsoijakastiketta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Paistetut ahvenet

  • 1200 gahvenia
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 2 rklvoita

Lisäksi

  • 24 kplkeitettyä perunaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Keitä mustaherukoita vedessä, kunnes ne ovat rikkoutuneet. Kaada neste siivilän läpi kulhoon ja purista mustaherukat nesteeseen, eli painele niitä kauhan avulla, kunnes siivilässä on jäljellä enää kuivahkoa massaa.

Kuumenna mustaherukkaliemi uudelleen liedellä. Vatkaa joukkoon voi pienissä erissä. Lisää sokeri ja soijakastike, suolaa tarvittaessa sekä aavistus mustapippuria.

Valmista ahvenfileet kääntelemällä niitä vehnäjauhoissa, jotka olet maustanut suolalla ja valkopippurilla. Sulata pannulla voi ja paista muutama ahvenfilee kerrallaan kauniin kullankeltaiseksi molemmin puolin.

Tarjoa ahvenfileet herukkakastikkeen, keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa. Mausta sose esimerkiksi teelusikallisella raastettua sitruunan kuorta.

Vinkki!

Kirpeänmakea mustaviinimarjakastike sopii erinomaisesti kalan lisäksi myös lihan ja erityisesti riistan kastikkeeksi.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä