Maku

Ahvenanmaan herkkukakku

45 min
4
0

Ahvenanmaan herkkukakku

GL
0
4
Teksti Erja Rautanen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

  • 200 gmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 4 kplmunaa
  • 2 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 2 1/2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta

Kuorrutus

  • 200 gmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 200 gtomusokeria
  • 4 rklkuohukermaa
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • 1/4 tlelintarvikeväriä (punainen)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN10 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Kääntele tasaiseksi.

Levitä taikina pellille ja paista pohjaa noin 10–15 minuuttia, kunnes levyn keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa.

Tee kuorrutus. Sulata voi kattilassa ja lisää tomusokeri. Sekoita keskenään kerma ja maissitärkkelysjauhot. Lisää kermaseos voi-sokeriseokseen ja kypsennä, samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää karamelliväri (jauhemainen väri pariin vesitippaan liuotettuna) ja sekoita tasaiseksi.

Kaada kuuma kuorrutus pohjalevylle ja tasoita kuorrutus saman tien. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa herkkukakku levy neliöiksi.

Koristele Ahvenanmaan herkkukakku halutessasi nonparelleilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä