Maku

Aasian makuinen kalapiirakka

1 h 5 min
0
0

Aasian makuinen kalapiirakka

Teksti Jaakko Rahola
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 400 gpiirakkataikinaa (pakaste)

Täyte

  • 1 kplsitruunaa
  • 50 gtuoretta inkivääriä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 350 glohifileetä
  • 2 dltuoretta korianteria
  • 1 rklpunaista currytahnaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 kplmunaa

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN35 min

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kauli sulanut taikina noin 60×30 sentin levyksi leivinpaperin päälle. Nosta taikina papereineen uunipellille.

Pese sitruuna huolellisesti. Raasta keltainen kuoriosa ja purista puolikkaan sitruunan mehu täytettä varten. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja halkaise valkosipulit.

Tarkista kalan ruodottomuus ja paloittele kala. Mittaa kaikki täytteen aineet monitoimikoneeseen lukuun ottamatta yhtä keltuaista, joka säästetään piirakan voiteluun. Aja ainekset tasaiseksi massaksi.

Lusikoi täytemassa kaulitulle taikinalle pituussuuntaan tasaiseksi pötköksi. Käännä taikinalevyn reunat täytteen yli ja nipistele reunat yhteen. Sivele kalapiirakan pinta keltuaisella.

Paista kalapiirasta noin 35 minuuttia. Tarjoa Aasian makuista kalapiirakkaa salaatin kanssa.

•Voit käyttää sitruunan kuoren tilalla sitruunaruohoa. Poista sen kuivat ylimmät lehdet ja kova alapää. Murskaa ydin veitsen varrella nuijimalla ja silppua se.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä