Aasialaisittain maustetut ankanrinnat

24 h 20 min
4
5

Aasialaisittain maustetut ankanrinnat

GL
LA
MA
MU
5
4
Aasialaisittain maustetut ankanrinnat sopivat juhlaan kuin juhlaan. Ankkaa marinoidaan vuorokausi mausteisessa soijamarinadissa, josta liha saa upean maun! Rapeaksi paistetut ankanrinnat viimeistellään uunissa.Tätä kannattaa kokeilla!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gankanrintaa

Marinadi

  • 4 rklsoijakastiketta
  • 4 rklfariinisokeria
  • 3 rkljuoksevaa hunajaa
  • 2 tlmausteseosta (viisimaustetta)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Leikkaa ankanrintojen nahkaan ruudukko terävällä veitsellä. Yhdistä marinadin ainekset. Sivele marinadi ankanlihalle. Peitä ja siirrä jääkaappiin vuorokaudeksi.

Ota ankanrinnat marinadista tuntia ennen paistamista. Pyyhi marinadi lihan pinnalta.

Paista ankanrinnat hetkeä ennen vieraiden saapumista, muutamassa erässä kuumassa pannussa, ilman rasvaa. Paista ensin nahkapuoli alaspäin 3–4 minuuttia, kunnes ankanrasva sulaa ja pinnasta tulee rapea. Käännä ja paista vielä 2–3 minuuttia.

Nosta ankanrinnat uunivuokaan. Työnnä lihalämpömittari lihaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja jätä huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 125 asteeseen. Kypsennä ankanrintoja 20–25 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta. Anna lihan vetäytyä hetki.

Viipaloi aasialaisittain maustetut ankanrinnat ja tarjoa ne heti appelsiini-inkiväärikastikkeen, paahdetun kurpitsan ja vihersalaatin kanssa.

Vinkki!

*Jos et löydä kaupastasi viisimaustetta, tee se yhdistämällä saman verran kutakin: jauhettua tähtianista, kanelia, fenkolinsiemeniä, neilikkaa ja maustepippuria.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä