Kotivinkki

Aasialaiset tofuletut

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Itä-Aasian keittiöistä vaikutteita poimineet tofuletut taipuvat moneen. Lisää taikinaan mung-pavunituja, kiinankaalia, herkkusieniä, chiliä tai katkarapuja. Viimeistele paiston jälkeen osterikastikkeella, majoneesilla, hienonnetulla kevätsipulilla ja korianterilla (myös avokado toimii!).
0
0
Julkaistu: 16.12.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlmung-pavunituja tai hienonnettua kiinankaalia tai herkkusieniä
  • 300 gpehmeää tofua (silken-)
  • 6kananmunaa
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlseesaminsiemenöljyä
  • ½ tlsuolaa

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Lisäksi

  • 1–2 rklseesaminsiemeniä
  • 2–3kevätsipulia
  • 1ruukku tuoretta korianteria
  • osterikastiketta
  • majoneesia
Tulosta

Valitse taikinaan lisättävä kasvis. Mungpavunidut lisätään huuhtelun jälkeen sellaisenaan. Kiinankaali täytyy leikata mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, samoin herkkusienet.

Kumoa tofu kulhoon ja lisää kananmunat, vehnäjauhot, seesaminsiemenöljy ja suola. Sekoita seos tasaiseksi vaikka pallovatkaimella. Lisää taikinaan lopuksi valitsemasi kasvis ja sekoita tasaiseksi.

Paahda lisäkettä varten kuivalla paistinpannulla seesaminsiemeniä. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

Kuumenna pinnoitetulla paistinpannulla reilusti öljyä ja kaada ½–1 kauhallinen paksuhkoa taikinaa pannulle ja levitä sitä hieman. Paista lettu molemmin puolin kauniin ruskeaksi.

Nosta lettu lautaselle ja viimeistele osterikastikkeella, majoneesilla, hienonnetulla kevätsipulilla ja korianterilla. Ripottele päälle vielä paahdettuja seesaminsiemeniä ja nauti heti.

Kommentoi »