Maku

Aasialaiset filokupit

1 h 5 min
0
0

Aasialaiset filokupit

Teksti Katri Schröder
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 100 gfilotaikinaa (pakaste)
  • 50 gvoita (sulatettuna)

Täyte

  • 450 gmaustamattomia broilerinsuikaleita
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 2 kplporkkanaa
  • 5 kplkevätsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 20 gtuoretta inkivääriä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 tlkalakastiketta
  • 1/4 tlfariinisokeria
  • 1 tlseesamiöljyä

Lisäksi

  • 2 dlmakeaa chilikastiketta

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Sulata filotaikinalevyt. Nosta yksi ohut levy voidellulle leivinpaperiarkille. Voitele se voisulalla kevyesti pinnalta ja nosta päälle toinen. Toista voitelu ja nosta levyjä kerroksittain, kunnes niitä on päällekkäin 3–4 kappaletta.

Leikkaa filolevypinosta 12 kappaletta noin 12×12 cm kokoista palaa. Vuoraa muffinipelti taikinapaloilla. Paista niitä 200 asteessa 8–10 minuuttia. Nosta varovasti filokupit jäähtymään ritilälle ennen täyttämistä.
Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pannulla ja nosta ne syrjään. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuen ohuiksi tikuiksi ja viipaloi kevätsipulinvarret. Murskaa valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä kasvisuikaleita, valkosipulia ja inkivääriä. Lisää pannulle broilerisuikaleet ja mausta seos soija- ja kalakastikkeella, ripauksella sokeria ja seesamiöljyä.

Täytä aasialaiset filokupit broileritäytteellä ja tarjoile lämpiminä tai hieman jäähtyneinä makean chilikastikkeen kanssa.

• Voit paistaa filokupit jo edellisenä päivänä valmiiksi. Täytä ne vasta juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä