Aasialainen pyttipannu

20 min
4.5
0

Aasialainen pyttipannu

Teksti Marja Samuli
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dltäysjyväriisiä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 dlsipulia
  • 1/2 kplkiinankaalia
  • 1/2 dlherneitä (pakaste)
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 500 gkatkarapuja (pakaste)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Voit käyttää ruokaan edellisen päivän aterialta jäänyttä keitettyä riisiä tai keitä kaksi desilitraa pitkäjyväistä riisiä pakkauksen ohjeen mukaan.

Pari tippaa sitruunamehua keitinveteen tekee tavallisesta riisistä puhtaan valkoista.

Kumoa kypsä riisi siivilään ja jäähdytä se juoksevan kylmän veden alla. Nosta siivilä kulhon päälle ja pane kulho jääkaappiin odottamaan.

Pilko kasvikset. Kuori sipuli ja leikkaa se pitkiksi suikaleiksi. Suikaloi myös huuhdeltu kiinankaali. Sipulinhajun saat pois käsistä ja leikkuulaudasta sitruunanmehulla ja kylmällä vedellä huuhdellen.

Kuumenna öljy wokpannussa tai isossa paistinpannussa. Lisää sekaan sipulisuikaleet ja kääntele niitä, kunnes ne ovat läpikuultavia.

Sekoittele kiinankaalisuikaleet sipulin joukkoon. Paista seosta käännellen noin kolmen minuutin ajan. Lisää riisi ja kun se on kuumentunut, sulatetut herneet ja soijakastike. Paista edelleen pari kolme minuuttia, kunnes kiinankaali on sopivasti pehmennyt. Kääntele lopuksi mukaan katkaravut. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, chilipippuria, inkivääriä ja korianteria.

Tarjoile paistettujen kananmunien, makean chilikastikkeen ja soijakastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä