Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.9.2011

Aasialainen kaali-kookoskeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 1/2 rklrypsiöljyä
- 1 rklcurrytahnaa
- 1 tlpaprikajauhetta
- 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
- 500 gvalkokaalia (raastettuna)
- 1 kplporkkanaa (raastettuna)
- 1 kplsipulia (hienonnettuna)
- 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
- 4 dlkookosmaitoa
- 2 dlvettä
- 1 1/2 rklkasvisfondia
- 1 rklsoijakastiketta
- 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
- 1/2 tlmustapippuria
- 1/2 dlkookoshiutaleita
Kuumenna öljy kattilasssa. Lisää mausteet ja kuumenna hetki sekoitellen. Kumoa kaali, porkkana ja sipulit kattilaan. Kuullota kasviksia 10 minuutin ajan. Lisää kookosmaito, vesi, fondi, soija ja inkivääri. Hauduta kaali-kookoskeittoa noin 15 minuuttia. Mausta pippurilla. Ripottele kaali-kookoskeiton pinnalle kookoshiutaleita ja halutessasi paahdettuja cashewpähkinöitä.