Maku

Aarteenetsijän appelsiinikakku

55 min
0
0

Aarteenetsijän appelsiinikakku

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 250 gvoita (sulatettuna)
  • 3/4 dlappelsiinimarmeladia
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 150 gmanteleita (rouhittuna)
  • 3 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria

Kuorrutus

  • 200 gtuorejuustoa (rasvaa 15 %)
  • 50 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlsitruunamehua

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sekoita keskenään voisula ja marmeladi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja mantelirouhe.

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää seokseen vuorotellen jauho- ja voiseokset. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele suorakulmainen, noin 20 × 30 sentin uunivuoka. Kumoa taikina vuokaan ja tasoita.

Paista kakkua noin 30 minuuttia, kunnes kakun keskelle työntämääsi tikkuun ei tartu enää taikinaa.

Anna kakun jäähtyä täysin ja leikkaa se sitten annospaloiksi.

Mittaa kaikki kuorrutuksen aineet kapeaan kulhoon ja soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Sivele kuorrutusta kakkupaloille. Voit myös lusikoida kuorrutteen pursottimeen tai rasiaan ja ottaa retkelle mukaan erikseen.
Aarteenetsijän applesiinikakkupalat ovat sopivia jälkiruokia retkelle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä