Aamupalasämpylät

24 h 20 min
5
1

Aamupalasämpylät

Aamupalasämpylöiden takina kohoaa jääkaapissa yön yli ja aamupalalla päästään nauttimaan tuoreista sämpylöistä.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 2 tltuorehiivaa
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rklsiirappia
  • 2 dlkaurahiutaleita (luomu)
  • 8 dlsämpyläjauhoja (esim. myllärin luomu sämpyläjauhoja)
  • ½ dlsulatettua voita

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Liota hiiva kylmään veteen. Lisää veteen suola, siirappi ja kaurahiutaleet. Lisää jauhot vähitellen samalla taikinaa vaivaten. Lopuksi sekoita taikinan joukkoon voisula. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja nosta yön yli jääkaappiin.

Aamulla kumoa taikina leivonta-alustalle ja muotoile taikina tangoksi. Jaa taikina noin 15 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperilla peitetylle pellille. Laita sämpylät kylmään uuniin. Laita uuni päälle kiertoilma 200 astetta ja tavallinen uuni 225 astetta. Sämpylät kohoavat uunissa sen lämpenemisen aikana. Kun uuni on lämmennyt 200 asteeseen paista sen jälkeen sämpylöitä noin 12 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä