Viherpiha

Vuoribambun lannoitus

Pentti Alanko

Kysymys:

Miten lannoitan vuoribambua? Kasvupaikka on kostea ja puolivarjoinen metsäpohja.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kannatan kasvien lannoittamista vain, jos ne selvästi kärsivät lisäravinteiden puutteesta. Arkojen kasvien kasvattamisessa on tärkeintä, että niiden ympärillä oleva maa on peittokasvien peitossa. Silloin maa ei pääse jäätymään liikaa.

Vuoribambua kuten muitakin bambuja näkee meillä yleensä vain kasvitieteellisissä puutarhoissa. Viime vuosina eräitä lajeja on kyllä ollut myynnissä taimimyymälöissä. Viimeaikaisten leutojen talvien vuoksi ne ovat talvehtineet hyvin.

Mustilan arboretumissa on eräs matalakasvuinen, nimetön bambulaji viihtynyt jo neljänkymmenen vuoden ajan. Siellä se kasvaa varjoisessa metsäarboretumissa muiden kasvien joukossa. Maaperä on tavallista suomalaista mustikkatyypin metsää. Yleensä bambut eivät viihdy happamessa ja laihassa metsämaassa, sillä ne ovat ravinteikkaan maaperän kasveja.

Pentti Alanko  

Julkaistu: 2.7.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.