Viherpiha

Villiviinin lisäys

ViherPiha

Kysymys:

Tarvitsisin rivitalon eteläpihalle Varsinais-Suomeen näkösuojaksi nopeakasvuisen köynnöskasvin, kuten villiviini tai vastaava. Kasvatetaanko nämä siemenestä vai saako jostain valmiita taimia? Milloin siemenet ja taimet tulisi istuttaa kasvamaan esimerkiksi sisälle ennen uloslaittoa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Villiviini on suosittu köynnös, jonka taimia myydään yleisesti puutarhamyymälöissä. Myymälästä ostetut taimet voidaan istuttaa välittömästi ulos kasvupaikalleen edellyttäen, että maa on sula.

Villiviiniä voi toki lisätä itse sekä siemenistä että pistokkaista, mutta kasvuprosessi näkösuojaksi asti vie aikaa. Siemenet kylvetään keväällä, mitä ennen ne tarvitsevat 2–3 kuukauden mittaisen kylmäkäsittelyn pystyäkseen itämään. Kesäpistokkaat leikataan keskikesällä ja juurrutetaan kosteassa turvehiekkaseoksessa muovihupun alla.

Teija Heinonen

Julkaistu: 7.4.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.