Viherpiha

Viirivehkan vaivat

Viirivehkan vaivat

ViherPiha

Kysymys:

Viirivehkani näivettyy selvästi. Lehdet muuttuvat kärjestä alkaen ruskeiksi ja pehmeiksi, myös uudet lehdet. Olosuhteet ovat samat kuin ennenkin. Kasvi on varjoisassa paikassa, lämpötila on kyllä melko korkea. Olen kastellut kasvia säännöllisesti, mutten mielestäni liian usein. Vettä olen antanut vasta, kun kukka näyttää tarvitsevan sitä eli nuupahtaa hieman. Vaivaako kasviani jokin tauti?

Näytä vastaus

Vastaus:

Huonekasvien huonovointisuuteen ei välttämättä löydy yhtä selkeää syytä. Esimerkiksi valon niukkuus yhdessä korkean lämpötilan kanssa saattaa haitata viirivehkasi kasvua. Laji on myös erittäin tarkka kastelun suhteen. Viirivehka on alun perin kosteikkokasvi. Mullan totaalinen kuivuminen, mihin nuupahtaminen viittaisi, aiheuttaa mm. mainitsemiasi oireita eli lehtien kärkien ruskettumista. Jatkuva märkyyskään ei ole hyväksi, sillä myös liika kastelu lakastuttaa kasvia. Kerrot myös lehtien pehmenemisestä, mikä saattaa viitata johonkin sieni- tai bakteeritautiin. Kokeile ensiapuna kasvin siirtämistä hiukan valoisammalle paikalle ja anna vettä hieman ennen kasvuston nuupahtamista. Viirivehka pitää myös sumuttamisesta.

Julkaistu: 29.8.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.