Meidän Mökki

Vesijetit häiritsevät

Vesijetit häiritsevät

Meidän Mökki

Kysymys:

Vesijetit valloittavat mökkijärvemme. Miten äänekkään pörräämisen saisi vähenemään?

Näytä vastaus

Vastaus:

Jatkuva järveltä kuuluva pärinä voi olla hermoja koettelevaa. Vesillä liikkuminen on kuitenkin jokamiehenoikeus. Toki vesilläliikkujan velvollisuus on ottaa muut huomioon. Tarpeettoman haitan tai häiriön aiheuttaminen on kiellettyä.

Ensin voi yrittää keskustella häirikkökuljettajien kanssa. Asian voi ottaa puheeksi kylän yhteisessä tapahtumassa tai kyläyhdistyksen kokouksessa.

Poliisilla, ja merellä myös merivartiostolla. on vesiliikenteen valvojina mahdollisuus puuttua haittaavaan tai häiritsevään ajeluun,

Voitte harkita myös vesiliikennekiellon tai rajoituksen hakemista alueelliselta ympäristökeskukselta tai yleisellä kulkuväylällä merenkulkulaitokselta.

Tällöin moottorikäyttöisten vesikulkuneuvojen käyttö kielletään kokonaan. Rajoitus tarkoittaa nopeusrajoituksen tai moottorin suurimman sallitun tehon määräämistä vesialueelle. Kieltoa tai rajoitusta voi hakea myös tietylle vesikulkuneuvotyypille kuten vesiskootterille ja -jetille.

Hakemuksen voi laittaa vireille kuka tahansa kunnan jäsen. Pienille ja varsinkin erämaajärville kiellon hakeminen on perustellumpaa kuin isoille vesille, missä nopeusrajoitukset toimivat paremmin.

 

Julkaistu: 13.11.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.