Viherpiha

Vesiheinä pois nurmikosta

Mainos

Miten saan vesiheinän pois nurmikosta? Nurmikko on talon pohjoispuolella ja vesiheinä on pesiytynyt siihen tiukkaan. Sain sammaleen pois, mutta nyt vaivaa vesiheinä.

Teksti Anne Joutsenlahti-Lankinen

Asiantuntija vastaa:

Vesiheinä eli pihatähtimö on siemenrikkakasvi, joka ilmestyy paljaana olevaan maahan. Yleensä se katoaa uudesta nurmikosta nurmikkoheinien vahvistuttua ja säännöllisen ruohonleikkuun alettua.

Onko nurmikossanne paljaita mulloskohtia, joihin vesiheinä on kylväytynyt? Suosittelen kitkemään vesiheinäkasvustot huolellisesti juurineen. Tämän jälkeen mulloskohdat kuohkeutetaan ja niihin kylvetään nurmikonsiementä. Uskon vesiheinän katoavan nurmikosta nurmikkoheinien kasvun voimistuessa.

Voi myös olla, että pohjoisseinusta on niin varjoinen, että nurmikko ei yksinkertaisesti viihdy, jolloin rikkakasvit täyttävät paljaat kohdat. Tällöin suosittelen harkitsemaan nurmikon korvaamista osittain kasvi-istutuksilla, joihin valitaan varjossa viihtyviä lajeja.

 

Julkaistu: 5.11.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä