Viherpiha

Vesifiikuksen lisäys

Visa Lipponen

Kasvitieteilijä

Kysymys:

Minulla on sangen runsas vesifiikus (Ficus pumila), joka on ja voi hyvin. Tahtoisin kokeilla josko saisin lisättyä sitä, mutta olen aika onneton aloittelija. Eli miten vesifiikusta saisi nätisti lisättyä? Pistokkaista? Juurrutetaanko ne vedessä vai mullassa? Kiitoksia oikein kovasti!

Näytä vastaus

Vastaus:

Kääpiököynnösviikunaa (Ficus pumila, tunnetaan myös nimellä vesifiikus) on helppo lisätä sekä latva- että varsipistokkaista, jotka pistetään suoraan kosteaan hiekan ja turpeen seokseen. Tämän jälkeen kasvualusta pidetään kosteana. Noin 25 asteen aluslämpö edesauttaa juurtumista. Samaan ruukkuun kannattaa kerralla laittaa useampia pistokkaita, niin kasvista saa heti tuuheamman.

Toinen juurrutustapa on ohjata latva mullalla täytetyn kukkapurkin mullan pinnalle. Kun latva kasvaa vaakatasossa kostean mullan pinnalla, se yleensä tekee juuria multaan. Juurtuneen latvan voi leikata irti emokasvista.

Visa Lipponen

Julkaistu: 17.4.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.