Viherpiha

Verililjapuun hoito

ViherPiha

Kysymys:

Miten hoidan verililjapuuta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Verililjapuu (Cordyline fruticosa) viihtyy normaalissa huoneenlämmössä valoisassa paikassa, mutta se pitää kuitenkin suojata suoralta auringolta. Kasvia kannattaa sumuttaa silloin tällöin, sillä huoneilma on etenkin talvella aavistuksen liian kuivaa.

Verililjapuu vaatii paljon vettä ja paha kuivuminen ruskettaa helposti lehtien reunat ja kärjet, ja osa alimmista lehdistä voi varista. Toisaalta kasvin juuret voivat mädäntyä, jos multa on jatkuvasti märkää. Varsinkin talvella pintamullan on paras antaa kuivahtaa kastelujen välillä. Lannoita keväästä syksyyn joka toinen viikko.

Voit katkaista liian korkeaksi kasvaneen ja alhaalta kaljuksi tulleen kasvin. Latvan voit käyttää pistokaslisäykseen. Lehdettömät, noin kymmensenttiset varren kappaleet käyvät myös pistokkaiksi.

Alkuperäisillä kotiseuduillaan trooppisessa Aasiassa ja Polynesiassa verililjapuu voi kasvaa nelimetriseksi, mutta huonekasvina se jää tavallisesti alle metrin korkuiseksi. Korkeampia yksilöitä on toki myynnissä, mutta ne on alkuaan kasvatettu joko tropiikissa tai kasvihuoneessa.

Visa Lipponen

Julkaistu: 29.7.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.