Viherpiha

Vanha kuusiaita rapistuu

Vanha kuusiaita rapistuu

Teija Heinonen

Kysymys:

Isäni on kasvattanut upean kuusiaidan, jolle on kertynyt ikää jo noin 20 vuotta. Ongelmana on, että kuusiaita on alkanut rapistua paikoittain aidan sisältäpäin. Aitaa on hoidettu säännöllisesti vuosien aikana. Miten aukkokohdat voi hoitaa? Olisiko siihen jotain lannoitusta?

Näytä vastaus

Vastaus:


Kuusiaidan sisäosien rapistuminen on luonnollista hyvästä hoidosta huolimatta. Kasvu on aidan sisällä vanhinta, ja se kärsii osittain myös valon puutteesta kärkikasvun tuuhistuessa leikkauksien myötä.


Aukkokohtien paikkaaminen kasvua vauhdittavan lannoituksen avulla ei valitettavasti tuota tulosta, sillä vanhat oksat eivät puhkaise uusia silmuja. Hyvän suojan niin katseilta kuin tuulilta tarjoavan kuusiaidan huonoin puoli on, että kun kasvustoon ilmestyy ongelmia, kuten juuri aukkokohtia, lääkettä ei ole. Jatkakaa aidan vuosikasvujen leikkaamista entiseen tyyliin ja katsokaa pieniä kauneusvirheitä läpi sormien.


Teija Heinonen

Julkaistu: 6.4.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.