Viherpiha

Vähään tyytyviä viherkasveja

Vähään tyytyviä viherkasveja

Visa Lipponen

Kysymys:

Mitkä huonekasvit eivät tarvitse paljon vettä? Olen usein poissa kotoa työn takia. Haluaisin kuitenkin kasveja, jotta kotiin olisi viihtysämpi palata raskaalta matkalta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Lähes kaikki mehevälehtiset mehikasvit ja kaktukset selviävät vähällä kastelulla, sillä niillä on kyky varastoida vettä lehtiin ja varsiin. Häntäparsa ja muut Asparagus-suvun lajit puolestaan varastoivat vettä paksuihin juuriinsa. Myös ananaskasvit selviävät hoidotta hämmästyttävän pitkään, jos kasvualusta kastellaan ja lehtien tyvitaskuun kaadetaan vettä. Kestäviä ruukkukasveja ovat myös pullojukka ja jukka, peikonlehti, reunustraakkipuu sekä kultaköynnös. Myös uutuuskasvi samiakäpypalmu pärjää varsin vähällä kastelulla. Asunnon tai talon lämpötilaa kannattaa alentaa muutamalla asteella poissaolon ajaksi, sillä kasvien veden tarve vähenee viileässä.

Julkaistu: 7.12.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.