Viherpiha

Tuijien talvisuojaus

ViherPiha

Kysymys:

Asumme Pohjois-Savossa. Istutin viime kesänä seitsemän tuijaa pihallemme. Kannattaisiko tuijat suojata jo nyt koko talveksi vai vasta kevätauringon alkaessa lämmittää? Tuijat on istutettu lähelle kivimuuria, joka on routaeristetty styroksilla ja hiekalla. Onko juuttikangas paras vaihtoehto suojaukseen vai käykö siihen mikä tahansa kangas?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kevätaurinko on ikivihreiden tuijien talvehtimiselle monissa tapauksissa pakkasta pahempi uhka. Suojaustoimenpiteisiin kannattaa kuitenkin valmistautua jo syksyllä sulan maan aikaan pystyttämällä varjostusmateriaalien vaatimat tukirakenteet kasvien ympärille. Kun rakenteet ovat valmiina paikoillaan, tuijat voi tarvittaessa hunnuttaa pakkaspeitteellä säätiedotuksen luvatessa tulipalopakkasia. Varjostukseen käy periaatteessa mikä tahansa ilmava ja hengittävä materiaali, vaikkapa kuusenhavut.

Julkaistu: 26.10.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.