Viherpiha

Tuijaruukun talvisuojaus

Tuijaruukun talvisuojaus

ViherPiha

Kysymys:

Minulla on 90 senttiä korkea timanttituija ruukussa lasitetulla parvekkeella kolmannessa kerroksessa. Ruukku on 30 senttiä leveä. Mitkä ovat talviajan hoito-ohjeet? Tarvitseeko tuijaa suojata? Entä kastellaanko sitä talvella vaiko vasta keväällä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Siirrä tuijaruukku seinän viereen, jotta se saa osansa seinästä huokuvasta lämmöstä. Nosta ruukku tuolille, lautaritilälle tai jollekin muulle korokkeelle, joka eristää sen kylmästä betonista. Voit varmistaa talvehtimisen kietomalla kasvin pakkaspeitteeseen, joita saa puutarhamyymälöistä.Kevätauringon alkaessa lämmittää kasvi peitetään varjostuskankaalla, joka suojaa sitä kevätahavan aiheuttamalta kuivumiselta.Lauhalla säällä tuija haihduttaa ja tarvitsee siksi vettä. Kastelua jatketaankin niin kauan, kun multa pysyy sulana. Kevätauringon lämmittäessä aloitetaan kastelu lämpimällä vedellä, jotta mahdollisesti jäätynyt juuripaakku sulaa.

Julkaistu: 24.10.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.