Viherpiha

Tuijan taimien talvetus

Tuijan taimien talvetus

ViherPiha

Kysymys:

Ostin ruukussa olevia tuijan taimia, kun hyviä halvalla sain. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että en tänä vuonna pääse istuttamaan niitä lopulliselle paikalleen. Miten saisin tuijani selviytymään ensi talvesta parhaiten? Annanko niiden olla ruukuissa talven yli? Miten suojaan?

Näytä vastaus

Vastaus:


Taimet on mahdollista talvettaa joko ruukuissaan tai istuttaa ne valeistutukseen varjoisalle ja suojaisalle paikalle, josta ne ensi keväänä siirretään lopullisille kasvupaikoilleen. Molemmissa tapauksissa kannattaa huolehtia riittävästä kastelusta nyt syksyllä sekä asianmukaisesta varjostuksesta kevättalvella.


Ruukkuihin talvehtimaan jätetyt taimet voi lisäksi kumota myöhään syksyllä maata vasten, jolloin taimet saavat lumikerroksen suojakseen. Talvehtimisessa on lajike-eroja. Esimerkiksi kestävä kanadantuija kestää kylmää kartiomaisia lajikkeita paremmin.


Teija Heinonen

Julkaistu: 19.7.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.