Viherpiha

Tuijan istutus

Tuijan istutus

ViherPiha

Kysymys:

Ostin viime keväänä pylvästuijan (T. occicentalis ’Brabant’). Istutin sen ruukkuun ja talvetin myös samassa astiassa. Nyt haluaisin istuttaa sen maahan. Millaiset olosuhteet se tarvitsee menestyäkseen VI vyöhykkeen etelärajalla? Onko maan oltava hapan vai hiekkainen, kostea vai kuiva?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuijat viihtyvät parhaiten puolivarjoisella kasvupaikalla ja pitävät kohtuullisen ravinnepitoisesta, hyvin kosteutta pidättävästä multavasta maasta. Oleellisiin hoitotoimenpiteisiin kuuluu myös suojaaminen kevätauringolta.Asianmukaisesta kasvupaikasta ja huolellisesti valmistetusta kasvualustasta huolimatta kanadantuijan kartiomaisten lajikkeiden menestyminen VI vyöhykkeellä on kuitenkin hieman epävarmaa. Myös ’Brabantin’ talvehtimiseen kannattaa suhtautua pienellä varauksella, vaikka se onkin lajikkeista kestävimpiä.

Julkaistu: 25.5.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.