Viherpiha

Tuija kellastuu

Tuija kellastuu

ViherPiha

Kysymys:

Istutimme keväällä 2003 tuija-aidan. Kuluneen kesän ja syksyn aikana siihen on tullut vihertävää, hieman nuppumaista uutta kasvua. Näyttää siltä, että uusi kasvu alkaa kellertää ja osin ruskettua. Onko syytä huoleen?

Lannoitusta ei ole vielä aloitettu, sillä tarkoitus on lannoittaa vasta taimien ollessa kaksivuotiaita. Muuten aita on hyvänäköinen ja selvisi hienosti kevään paahteestakin. Olisiko nyt satanut jo liikaa, vaikka vedestähän tuija pitää?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuijan värin vaaleneminen aika ajoin on tiettyyn pisteeseen asti normaalia. Sääolosuhteet ovat toki osaltaan saattaneet aiheuttaa ongelmia aidan kasvulle, sillä ilmojenhaltija on tarjoillut menneenä suvena monille puutarhakasveille jopa yliannostuksen vettä.Märässä kasvualustassa juurten hapensaanti on voinut vaikeutua johtaen mm. maanpäällisen kasvuston kellastumiseen. Runsaat sateet ovat myös huuhtoneet maasta ravinteita, ja tuijat ovat saattaneet reagoida ravinteiden puutokseen. Kohtuullinen ravinnelisäys ensi keväänä on varmasti paikallaan.

Julkaistu: 26.9.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.