Viherpiha

Tuholaisten syöjät

ViherPiha

Kysymys:

Mistä saa tuholaisia syöviä hyönteisiä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Biologinen torjunta on ollut käytäntöä jo muutaman kymmenen vuotta suomalaisilla ammattiviljelmillä. Me olemmekin biologisessa torjunnan laajuudessa yksi maailman johtavia maita.

Ainakin Biotus, Helle ja Schetelig myyvät ammattiviljelijöille torjuntaeliöitä. Näiden firmojen kotisivuilta löytyy tietoa eri tuholaisista ja niiden biologisista torjuntaeliöistä.

Viime aikoina markkinoille on tullut myös pienpakkauksia kotipuutarhureille. Ainakin Hyötykasviyhdistys, Backas-puutarhakeskus, puutarhakeskus Sofianlehto, Forestum ja Viherrinki myyvät näitä pienpakkauksia. Hinnat vaihtelevat 10 eurosta muutamaan kymmeneen euroon pakkaukselta.

Käyttö on helppoa, mutta ensin tulee selvittää, mikä tuholainen kotikasvia vaivaa. Vasta sitten voi hankkia sopivan torjuntaeliön. Myyjät auttavat yleensä tässä asiassa, jos heille lähettää näytteen.

Pertti Rajala

Julkaistu: 11.6.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.