Viherpiha

Traakkipuussa ötököitä

ViherPiha

Kysymys:

Lohikäärmepuussani on pieniä paikallaan pysyviä ötököitä. Ne ovat pisaran muotoisia, valkoisia ja niissä on pieni musta piste. Niistä jää pieniä valkoisia laikkuja lehtiin. Tuholaisia esiintyy myös rungolla. Ovatko ne kilpikirvoja ja miten ne voi tuhota? Multaan laitettavat tikut eivät tehonneet.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ötökät ovat todennäköisesti kilpikirvoja. Ne ovat vahamaisen kilven suojaamia kiusankappaleita, väriltään kellertäviä tai ruskeita. Nuoria villakilpikirvoja suojaa valkoinen pumpulimainen peite. Torjunta on työlästä ja vaatii kärsivällisyyttä. Hyönteistikkujen teho ei välttämättä ole riittävä ja luomukonstitkin tuovat usein vain hetkellistä helpotusta. Parhaimpaan lopputulokseen päästään, kun koko kasvi sumutetaan torjunta-aineliuoksella, esimerkiksi Bioruiskute S:llä tai Puutarha-aerosolilla. Lehdet pyyhitään puhtaaksi ja jäljelle jääneet ötökät nypitään pinseteillä lehtihangoista ja rungosta. Toimenpide on yleensä uusittava kaksi tai kolme kertaa.

Julkaistu: 10.2.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.