Viherpiha

Traakkipuun hoito?

Visa Lipponen

Kysymys:

Miten traakkipuuta hoidetaan? Löydän vain ristiriitaista tietoa: jotkut opastavat pitämään kasvin koko ajan kosteana ja toiset käskevät antaa kasvin välillä kuivahtaa. Entä ovatko traakkipuut allergisoivia?

Näytä vastaus

Vastaus:

Traakkipuita on useita erilaisia ja niillä on erilaiset kasteluvaatimukset. Yleisimmät traakkipuut ovat suppu- tai juovatraakkipuu (D. deremensis ja sen lajikkeet), tuoksutraakkipuu (D. fragrans), reunustraakkipuu (D. marginata) ja ruokotraakkipuu (D. sanderiana). Mikään edellä mainituista traakkipuista ei siedä jatkuvaa mullan märkyyttä. Toisaalta ne eivät kestä pahaa kuivumistakaan ilman, että osa lehdistä tai niiden kärjistä kuivuu. Multa on paras kastella kunnolla jokaisella kastelukerralla. Reunustraakkipuulla vain pintamullan annetaan kuivahtaa kastelujen välillä. Muilla traakkipuilla koko multa saa kuivahtaa ennen uutta kastelua. Traakkipuut eivät varsinaisesti ole allergisoivia. Traakkipuista etenkin tuoksutraakkipuu saattaa kukkia, ja sen kukat ovat hyvin voimakkaan tuoksuisia. Varmaa tietoa minulla ei ole, mutta epäilen, että niiden kukat voivat aiheuttaa herkimmille hajuallergikoille oireita.

Julkaistu: 25.3.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.