Viherpiha

Tomatillon kasvatus

ViherPiha

Kysymys:

Miten kasvatan tomatilloa? Kestääkö se Suomessa? Entä voiko sitä kasvattaa melko pienessä kasvihuoneessa? Minulla on vaikeuksia ymmärtää englanninkielisiä kasvatusohjeita.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tomatillo sopii hyvin kasvatettavaksi kasvihuoneessa, sillä laji vaatii runsaasti lämpöä ja pitkän kasvukauden. Valossa itävät siemenet kylvetään maalis–huhtikuussa ja taimia esikasvatetaan sisätiloissa mahdollisimman valoisassa paikassa. Pensasmaisen kasvutavan omaava tomatillo kasvaa noin 60 senttiä korkeaksi ja kukkii keltaisin pienin kukin. Taimia hoidetaan tomaatin tavoin.

Laji viihtyy runsasravinteisessa, kuohkeassa mullassa ja vaatii säännöllistä kastelua. Ravinnetasapainoa pidetään yllä viikoittaisella lannoituksella esimerkiksi moniravinteisella veteen liukenevalla ravinteella. Liiallista typpeä kannattaa kuitenkin välttää. Tomatillo pitää myös ruohokatteesta. Sato on valmis korjattavaksi, kun hedelmiä verhoavat paperimaiset verholehdet alkavat aueta.

Teija Heinonen

Julkaistu: 12.2.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.