Viherpiha

Tomatillo ruuanlaitossa

Mainos

Miten tomatilloa voi käyttää ruuanlaitossa?

Teksti ViherPiha

Asiantuntija vastaa:

Tomatillo korjataan vihreänä, kun suojuslehdet ovat alkaneet avautua. Hedelmä käytetään vihreänä, sillä se ei koskaan punerru tomaatin tavoin. Kellertävä väri kertoo tomatillon olevan jo aavistuksen ylikypsä.



Tomatilloa käytetään salsojen raaka-aineena sekä muhennoksissa ja lihakastikkeissa, usein nimenomaan tulisissa kastikkeissa. Siitä voi tehdä myös hilloa marmeladia.

Tomatillo käytetään useimmiten keitettynä, mutta sitä voi käyttää myös raakana.

Julkaistu: 5.9.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä