Viherpiha

Tomaatin taimikasvatus

ViherPiha

Kysymys:

Olen ensi kertaa kasvattamassa tomaatin taimia. Olen koulinut ne kerran, mutta nyt taimilla on pituutta 12 senttiä. Pitääkö ne vielä laittaa isompaan purkkiin ja pitääkö latvoa? Voinko istuttaa taimet suoraan Biolan-mustamultasäkkiin kasvihuoneeseen, kun ilmat lämpenevät? Mikä olisi paras istutustekniikka? Päivisin olen käyttänyt taimia ulkoilmassa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tomaatit koulitaan 10-12 sentin kokoiseen ruukkuun, missä ne saavat kasvaa istutukseen asti. Tomaattia ei latvota, vaan sen annetaan kasvattaa runko, johon kukkatertut muodostuvat. Yleensä tomaatit istutetaan kasvupaikalleen ensimmäisen kukkatertun auettua. Tomaatti on hallanarka kasvi, minkä vuoksi sitä on suojattava yöhalloilta. Jos varsi on venynyt pituutta, sen voi istuttaa aiempaa syvemmälle, sillä tomaatti kasvattaa uusia juuria varteen. Tomaatit voi istuttaa maapohjapenkkiin tai kasvatusaltaaseen, kuten mainitsemaasi multasäkkiin tai vaikkapa isoon astiaan.

Julkaistu: 26.4.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.