Viherpiha

Toipuuko traakkipuu?

Toipuuko traakkipuu?

Visa Lipponen

Kysymys:

Vein sen aurinkoisena päivänä ulos ja aurinko ilmeisesti poltti lehdet.

Näytä vastaus

Vastaus:

Varmasti toipuu. Lehtien keltaisuus on merkki niiden palamisesta auringossa. Ne eivät enää muutu vihreiksi, mutta kasvi kasvattaa aikanaan uudet, normaalit lehdet.

Vaikka kasvi olisikin sisällä ollut aurinkoisella ikkunalla, sitä ei ulos vietäessä saa sijoittaa heti suoraan paahteeseen. Ikkunalasi suodattaa suuren osan auringon ultraviolettisäteilystä, eikä ulos siirretylle kasville ole kehittynyt kunnollista suojaa sitä vastaan.

Kun kasvi siirretään sisältä ulos, sen voi totuttaa varovasti aurinkoon laittamalla sen ensiksi paikkaan, jonne aurinkoa tulee vain vähän tai se suodattuu haja-auringoksi esimerkiksi puiden lehdistön lävitse. Sieltä kasvin voi siirtää kesän mittaan aina vähitellen vähän aurinkoisempaan paikkaan. Tällä tavoin kasville kehittyy pikkuhiljaa parempi suoja ultraviolettia vastaan.

Huonekasveina kasvatetut traakkipuut (suku Dracaena) eivät normaalisti ole paahteisen paikan kasveja, kanariantraakkipuuta (D. draco) lukuun ottamatta, ja niiden lehdet voivat palaa sisätiloissakin raa’assa auringon paahteessa.

Visa Lipponen

Julkaistu: 4.7.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.