Viherpiha

Tohvelikukka näivettyy

Viherpiha

Kysymys:

Miksi tohvelikukkani näivettyy? Lannoitan sitä kerran ja kastelen kahdesti viikossa sekä pidän valoisalla paikalla. Mullan vaihtaminenkaan ei auttanut.

Näytä vastaus

Vastaus:

Huonekasveiksi myydyt tohvelikukat ovat yksivuotisia isotohvelikukkia (Calceolaria Herbeohybrida-risteymiä). Niiden kukinta kestää huoneenlämmössä kolmesta neljään viikkoon, 10–18 asteessa paljon pidempään. Kukinnan jälkeen kasvi alkaa ränsistyä, joten se kannattaa heittää pois. Huoneenlämmössä uusia nuppuja ei kehity, joten on tyydyttävä niihin kukkiin ja nuppuihin, joita kasvissa on ostohetkellä. Jotta uusia nuppuja kehittyy, kasvin pitää olla alle 18 asteen lämmössä. Isotohvelikukka ei kaipaa enää kotiin tuotuna lannoitusta. Sitä on jo taimitarhan kasvatusvaiheessa lannoitettu riittävästi. Liiasta lannoituksesta voi jopa olla haittaa kasville, eikä se lisää kukinnan kestoa tai runsautta. Visa Lipponen

Julkaistu: 1.4.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.