Viherpiha

Timanttiananas ruskettuu

ViherPiha

Kysymys:

Sain talvella lahjaksi timanttiananaksen. Nyt punainen kukinto on alkanut kuivua ja muuttua lehdistään ruskeaksi. Olen kastellut kukkaa mukana tulleiden ohjeiden mukaan. Pitäisikö kuiva kukinto nyt leikata irti ja jos, niin miltä korkeudelta? Tuleeko kasviin uutta kukintoa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Timanttiananas uusiutuu tyveen kasvattamiensa sivuversojen avulla. Ne ilmestyvät yleensä kukinnan loppupuolella tai pian kukinnan päättymisen jälkeen. Kukinnon kannattaa antaa kuihtua leikkaamatta. Nyt odotellaan sivuversojen puhkeamista.

Veden kaataminen lehtiruusukkeen keskellä olevaan suppiloon voidaan lopettaa, sillä kastelu juurille riittää kukinnan päättymisen jälkeen. Uusien sivuversojen lehtisuppiloihin voi sen sijaan antaa vettä, kesällä myös lannoitetta.

Kun emoruusuke on kuollut ja sivuversot ovat kasvaneet täyteen mittaansa, ne irrotetaan varovasti ja istutetaan kukin omaan ruukkuunsa.

Teija Heinonen

Julkaistu: 15.3.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.