Viherpiha

Tiilien käytöstä

ViherPiha

Kysymys:

Voiko muurikivet korvata esimerkiksi tavallisella tiilellä? Jos voi, niin mitä on otettava huomioon kukkatarhaa tehdessä? Tarkoitus olisi muurata tiilet. Jos näin voi tehdä, mikä on oikea käytäntö tässä tapauksessa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tavallisesta tiilestä muurattu muuri ei välttämättä palvele kukkapenkin reunuksena parhaimmalla mahdollisella tavalla. Huokoinen tiili imee itseensä kosteutta ollessaan kosketuksissa mullan kanssa, ja vaarana on halkeaminen pakkasten tultua. Aidon tiilimuurin vaihtoehto on muurata reunus tiiltä muistuttavilla kestävillä betonikivillä. Tarkoitukseen sopivia, uutuuttaan vanhannäköisiksi työstettyjä betonikiviä valmistavat mm. Lemminkäinen, Lakan Betoni, Harjun Betoni ja Reikäbetoni. Jos rakentamisesta ylijääneitä tiiliä haluaa kuitenkin hyödyntää tarkoitukseen, kannattaa tiilien ja mullan väliin asentaa kosteuseristeeksi patolevy.

Julkaistu: 25.5.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.