Viherpiha

Terijoensalavan lannoitus

ViherPiha

Kysymys:

Mikä olisi oikea lannoite terijoensalavapensaillemme? Osa taimista kasvaa hyvin tontin reunalla aurinkoisella paikalla, osa kituu. Taimet ovat olleet maassa neljä vuotta. Isoimmat pensaat ovat jo 1,5 metriä korkeita, kituvat vain 50 senttiä korkeita. Mikä neuvoksi? Mitä lannoitetta kannattaa käyttää?

Näytä vastaus

Vastaus:

Terijoensalavien kevätlannoitteeksi sopivat moniravinteiset typpipitoiset seoslannoitteet, niin luomu- kuin keinotekoiset ravinneseokset. Ongelma ei mitä todennäköisimmin kuitenkaan korjaannu ravinnelisäyksellä. Vauhdittamalla kasvua runsaan lannoituksen avulla saattaa lopputulos olla jopa päinvastainen. Epätasaisen kasvun syyt juontavat useimmiten jyrkästi vaihtelevista kasvuolosuhteista (kuivuus/kosteus), poikkeavuuksista kasvualustan laadussa tai eroista multatilan laajuudessa. Mikäli kituvien salavien läheisyydessä kasvaa isoja puita, myös ne vaativat veronsa pensaiden kukoistuksesta.

Julkaistu: 23.4.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.