Meidän Mökki

Terassin peseminen ja öljyäminen

Mainos

Ulkoterassin pinta lohkeilee ja on laikukas. Harkitsen uutta männynsävyistä öljykäsittelyä. Voiko terassin laudat vain hioa hienolla hiekkapaperilla, vai onko olemassa jotain aiemman käsittelyn poistavaa ainetta?

Teksti Meidän Mökki

Asiantuntija vastaa:

Oletan kyseessä olevan painekyllästetystä kestopuusta rakennetun terassin lattialaudoituksen. Pintakäsittelynä lienee kuultava puunsuoja tai sävytetty puuöljy.

Ikääntynyt ja laikukas pinta pestään ensin yleispesuaineella kuten Tolulla. Tehokkaampana vaihtoehtona voi käyttää esimerkiksi Biokleen Julkisivupesua.

Jos terassi on harjapesun, huuhtelun ja kuivumisen jälkeen edelleen laikukas, pinta voidaan hioa tasaiseksi puunsyiden eli lautojen suuntaisesti. Pyörivää hiomalaikkaa ei kannata käyttää.

Tämän jälkeen hiomapöly harjataan pois ja pinta käsitellään esimerkiksi sävytetyllä Woodex Puuöljyllä. Ulkokäyttöön suunnitellut puuöljyt ovat ehdottomasti paras vaihtoehto terassin puulattiaan. Öljy ei muodosta varsinaista kalvoa, joka ajan myötä hilseilisi pois, mutta se antaa kauniin värin ja suojaa puupintaa kosteudelta ja homeilta. Käsittely uusitaan tarpeen ja kulumisen mukaan vuoden tai kahden välein.

Martti Kopisto, maalarimestari, Teknos

Julkaistu: 9.3.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä