Maku

Täytekakun pakastaminen

Julkaistu: 24.5.2011

Kysymys:

Teen ylioppilasjuhliin täytekakut, voiko sen pakastaa täytettynä ilman koristelua?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei mummi!

Me täällä Maku-toimituksessa mietimme asiaa ja olemme kovin yksimielisiä siitä, että paras tulos täytekakuille tulee, kun ne täyttää edellisenä päivänä ja koristelee (myös kinuskit ja kermapursotukset) vasta juhlapäivän aamuna. Näin kakut ovat parhaimmillaan ylioppilasjuhlissa.

Jos haluaa valmistella kakkuja, voi toki kakkupohjat tehdä etukäteen pakkaseen. Myös täytetyn kakun (ilman koristeitä ja päällisiä) voi pakastaa tietyin varauksin. Tällöin kannattaa muistaa hidas sulatus jääkaapissa. Ja se, että koristelee kakut vasta, kun ne ovat sulaneet. Täytteiden pakastuksen kesto vaihtelee ja jos haluaa aivan varman tuloksen, pitäisi kunkin kakun pakastus testata etukäteen. Kermatäytteisiä kakkuja tai eksoottisia hedelmiä sisältäviä kakkuja emme suosittele pakastamaan.

Sen sijaan juhlista ylijääneet kakut voi hyvin pakastaa, koska silloin kakkujen ei enää tarvitse olla parhaimmillaan juhlapöydässä.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.