Maku

Täytekakun leikkaus

Mainos

En saa leikattua täytekakkupohjaa tasaisesti samanpaksuiseksi osiksi. Onko siihen joku niksi?

Teksti Emilia

Asiantuntija vastaa:

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi.

Täytekakkupohja leikkautuu tasaisimmin, kun pohja on saanut kunnolla kiinteytyä paistamisen jälkeen. Pohjan voi tehdä päivän tai pari ennen täyttämistä ja säilyttää huoneenlämmössä kelmun tai tiiviin kuvun alla. Tuore pohja murenee helposti leikattaessa.

Valitse leikkaamiseen sahateräinen, mahdollisimman iso leipäveitsi. Leikkaa ensin ylin kerros, eli vajaa kolmannes kakusta, irti kevyttä sahausliikettä tehden. Olen itse kokenut hyväksi konstiksi pyöritellä samalla alustaa, jossa kakku on. Jotkut taas kokevat hyväksi työntää veitsen kakkuun ja liikutella sitä tasaisesti kakun ympäri. Leikkaa sitten loppu kakku kevyellä, tasaisella sahausliikkeellä kahdeksi levyksi.

Lisäilkää muutkin hyväksi havaitsemianne kakunleikkuuvinkkejä listaan!

Julkaistu: 12.12.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä