Viherpiha

Tammi asuinhuoneessa

ViherPiha

Kysymys:

Istutin tammen ja kastanjan terhoja kukkaruukkuun lokakuussa. Nyt niistä on kasvanut versoja, jotka ovat noin 30 senttiä pitkiä. Miten nyt pitäisi toimia? Voiko niitä leikata nyt vai annanko taimien kasvaa kevääseen asti? Ideani on istuttaa kasvit keväällä mökkipuutarhaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tammen ja kastanjan siementaimia ei ole tarpeen leikata, vaan niiden annetaan kasvaa kukkaruukussaan kevääseen saakka. Kasvupaikka saisi olla mahdollisimman valoisa ja hieman asuinhuonetta viileämpi. Kastelusta huolehditaan säännöllisesti. Toukokuussa kasvit voidaan istuttaa ulos puutarhaan. Tätä ennen sisällä kasvaneita taimia on paikallaan karaista eli kuljettaa päiväsajaksi ulos totuttautumaan ulkoilmaan. Karaistumisvaiheessa taimet suojataan kuumalta auringonpaisteelta ja kovalta tuulelta sijoittamalla kasvit kevyeen varjoon tuulensuojaiseen paikkaan. Ulos istutuksen jälkeen taimet kannattaa peitellä yöksi esimerkiksi harsolla, jotta yöhallat eivät vioita lehtiä. Kesän aikana puun taimet pääsevät normaaliin kasvurytmiin. Syksyllä ne tuleentuvat ja pudottavat lehtensä oikeaan aikaan.

Julkaistu: 26.12.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.