Viherpiha

Taivasalpin kasvatus

ViherPiha

Kysymys:

Ostin viime vuonna "taivaanalpin" ja se kukki kohtalaisesti, mutta lehdet olivat melko mitättömän näköiset, lähes rumat. Miten koko kasvin saa reheväksi? Onko siemenestä kasvatus kotioloissa mahdollista?

Näytä vastaus

Vastaus:

Syy vaimeaan kasvuun voi olla niukka lannoitus ja kastelu. Etenkin amppeliruukussa kasvatettaessa taivasalpi kaipaa säännöllistä kastelua ja lannoitusta. Ravinteita voidaan antaa kastelun yhteydessä vesiliukoisena lannoitteena tai sekoittamalla istutusmultaan pitkävaikutteista kesäkukkalannoitetta. Taivasalpi viihtyy tuoreessa, ravinteikkaassa kasvualustassa aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Se sietää huonosti kuivuutta ja vaatii siksi erityistä huolenpitoa pitkinä poutakausina. Taivasalpi kylvetään esikasvatusta varten maalis-huhtikuussa. Taimet ruukutetaan, kun ne ovat 5 sentin korkuiset. Ulos taimet istutetaan vasta kesäkuun puolivälissä. Anne Joutsenlahti-Lankinen

Julkaistu: 16.1.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.