Viherpiha

Taatelipalmun hoito

Kasvitieteilijä

Julkaistu: 13.3.2015

Kysymys:

Miten hoidan taatelipalmua?

Näytä vastaus

Vastaus:

Taatelit (suku Phoenix) viihtyvät parhaiten valoisalla, kanariantaateli (P. canariensis) ja välimerentaateli (P. dactylifera) myös aurinkoisella paikalla.

Taateleille annetaan aina kerralla runsaasti vettä. Sen jälkeen mullan annetaan kuivahtaa kunnolla ennen uutta kastelua. Lannoitetta annetaan keväästä syksyyn parin viikon välein. Taatelit viihtyvät parhaiten kapeassa ja normaalia korkeammassa ruukussa.

Liian kuiva huoneilma voi kuivattaa niiden lehdyköiden kärjet. Säännöllinen sumutus parantaa kasvien viihtyvyyttä. Talvella niitä ei kannattaa sijoittaa lähelle kuivattavia lämpöpattereita.

Pikkutaateli (P. roebelenii) voi olla läpi vuoden normaalissa huoneenlämmössä. Kanarian- ja välimerentaateli pärjäävät talven yli normaalissa huoneenlämmössä, mutta parhaiten ne viihtyisivät viileämmässä, noin 10–15 asteessa.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.