Viherpiha

Sitruunapuu siemenestä

Teija Heinonen

Kysymys:

Istutin sitruunapuun siemenestä. Kuulin, että siemenestä istutettuun ei milloinkaan tule hedelmiä. Onko näin? Miten pitää toimia onnistuakseen? Olen ostanut kukalle sopivan mullan, ja nyt se talvehtii viileässä valoisassa paikassa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Sitruspuut ovat leudon ilmaston kasveja, mutta hyvällä onnella myös kotioloissa kasvatettu yksilö saattaa yllättää tuoksuvilla kukilla ja koristeellisilla hedelmillä. Useimmiten taimista kuitenkin varttuu vain hauskoja omaperäisiä viherkasveja. Kasvatus vaatii kärsivällisyyttä, sillä hedelmiä voi odottaa vasta noin kymmenen vuoden kuluttua kylvöstä.

Tarjoa sitruunalle mahdollisimman paljon valoa kasvukauden aikana, pidä kasvualusta tasaisen kosteana ja sumuta lehvästöä säännöllisesti. Lannoittaminen on yksinkertaisinta veteen liukenevilla moniravinteisilla seoslannoitteilla. Sitruskasveille on olemassa myös oma lannoite, kuten Pokon Citrus. Onnea kokeiluun!

Teija Heinonen

Julkaistu: 9.11.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.