Viherpiha

Sinisarjat kukkimaan

ViherPiha

Kysymys:

Miten saan sinisarjat kukkimaan?

Näytä vastaus

Vastaus:

Oletteko kasvattanut sinisarjanne siemenistä vai nuorista maavarsista? Siemenestä kasvatetut alkavat olla kukintaikäisiä noin viisivuotiaina. Jos olette kasvattanut kasvinne täysikasvuisista maavarsista, jotakin on mennyt pieleen.

Sinisasarjat vaativat ison ruukun ja vanhemmiten jopa saavin voidakseen kasvaa kunnolla. Ne eivät kuki, jos ne eivät saa riittävästi valoa kautta vuoden ja kunnollista viileää lepokautta. Kasvukaudella keväästä syksyyn ne kaipaavat runsaasti vettä, mutta mullan pitää kuivahtaa kastelujen välillä. Silloin niitä kannattaa myös lannoittaa noin kerran viikossa.

Talvettamislämpötilana 4–6 astetta on ihanteellinen. Sinisarjoja on sekä talveksi lehtensä varistavia että lehtensä säilyttäviä. Kuvauksestanne päätellen kasvinne kuuluu talvella lehtensä säilyttäviin. Lehtiä ei siis saa leikata syksyllä pois.

Lehtensä talven yli säilyttävät sinisarjat kaipaavat lepokautenakin muutaman kerran annetun vesitilkan.

Visa Lipponen

Julkaistu: 8.8.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.