Viherpiha

Sinikuusi juroo

ViherPiha

Kysymys:

Istutin toukokuussa sinikuusen paikkaan, joka on osan päivästä varjoinen, osan puolivarjoinen. Koko kesän taimi voi hyvin, mutta loppukesästä osa vuosikasvaimista käpertyi alaspäin ja varisi. Tein ison kuopan ja täytin sen havu-rodomullalla. Annoin taimelle viikossa 10–20 litraa vettä. Levitin syyslannoitteen ja kastelin taimen 15.8. Mikä kasvia vaivaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ellei kuusessa ole näkynyt tuholaisia, ongelma saattaa johtua liiasta kosteudesta. Etenkin jos perusmaa on vettä läpäisemätöntä savimaata, puu on voinut saada hieman liikaa vettä ottaen huomioon menneen kesän sääolosuhteet. Sinikuusi, Picea pungens `Glauca´, viihtyy parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla ja sietää tilapäisesti jopa hieman kuivuutta. Vuosikasvaimien nuupahtaminen voi tosin olla myös lannoituksen seurausta. PK-syyslannoite sopii kohtuudella annosteltuna myös havukasveille, mutta etenkin nuorien havujen ollessa kysymyksessä ravinnetäydennyksen tulee olla todella niukkaa.

Julkaistu: 14.8.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.