Maku

Sima kuivahiivalla

Mainos

Mun sima onnistuu joskus, välillä jää käymättä ja välillä pullot räjähtelee jääkaapissa. Tiedän kyllä hiivan määrän, mutta silti… Eikö sima onnistuisi kuivahiivalla? Sitä olisi ehkä helpompi annostella oikea määrä. Onko joku punninnut tuon tarvittavn, herneen kokoisen hiivanökäreen?
Huomenna täytyisi taas olla rohkea… :-=)

Teksti Uura Hagberg

Asiantuntija vastaa:

Hei Hanna!

Voi, itse tehty sima http://www.maku.fi/reseptit/sima on niin hyvää!

Simaan tarvitaan tosiaankin vain herneen kokoinen pieni pala hiivaa. Mitoissa määrä on 1/5 tl tuorehiivaa, grammoina noin 5 g.

Monet valmistavat simaa kuivahiivasta. Koska 11 g kuivahiivapussi vastaa noin 30 g tuorehiivaa, on simaan tarvittava kuivahiivan määrä hyvin pieni, noin 1,8 g.

Tsemppiä huomiseen! Hyvin se menee!

Julkaistu: 24.4.2015

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä