Maku

Savukalan suolaaminen

Mainos

Moi, Ostin jokin aika sitten savustuspöntön ja nyt on ensimmäiset kalat savustettu perheen iloksi… tai suruksi. Savustus itsessään on onnistunut mutta suolaus ei. Olen suolannut karkealla merisuolalla fileitä ja kokonaisia kirjolohia mutta aina vaan on liian suolainen, suolaton tai epätasaisesti suolaantunut tuotos. Kuulin että suolaliuoksella suolaamisella tulisi tasainen suolaus vaan netistä en ole mitään hyvää ohjetta löytänyt. Nyt kysynkinneuvoa että minkä prosenttinen suolaliuos tarvitaan fileelle ja kokonaiselle kalalle ja kuinka kauan fileen/kokonaisen pitää olla liuoksessa, ilmeisesti x- aika painokiloa kohti ? Tiedoista kiitollinen !

Teksti Uura Hagberg

Asiantuntija vastaa:

Hei Joni! Savustetun kalan suolaamisessa on monta koulukuntaa. Toiset suolaavat kalan ennen ja toiset jälkeen savustuksen. Toiset vannovat karkean merisuolan nimeen ja toisen suolalioksen. Tätä asiaa on pohdittu aikaisemmin Hauen savustaminen -kohdassa http://www.maku.fi/kysymys/hauen-savustaminen – Sieltä löydät tarkemmat määrät ja kommentit asiaan. Onnistuneita savustussessioita!

Julkaistu: 25.2.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä