Meidän Mökki

Saunan lattian eristys

Jouko Lommi

Neuvontainsinööri

Kysymys:

Mitä tehdä lautalattialle, jossa on avoin rako vedenpoistoa varten? Miten saisimme saunasta myös talvikäyttöön soveltuvan?

Näytä vastaus

Vastaus:

Lämmöneristämätön puulattia on ihan kelvollinen, vaikka käyttäisit saunaa talvella. Lämpö kun on saunan yläosassa, eikä saunassa olla kuin saunomisen ajan. Toki voit rakentaa lattian uudestaan puusta tai betonirakenteisena ja lämmöneristää rakenteen sitten sopivalla tavalla. Molemmissa ratkaisuissa on syytä rakentaa kunnollinen vedeneriste, jonka päälle tulevat puuritilät tai laatat. Lattiaan asennettavalla sähkölämmityksellä saat aikaan luksusta.

Nykyisin löytyy vedeneristeen alle asennettavia lattialämmitysratkaisuja molempiin rakenteisiin. Kysele niitä paikallisesta sähköliikkeestä. Voit pitää lattian lämpimänä jatkuvasti tai käyttää ns. mukavuuslattialämmitystä, joka kytketään päälle pari tuntia ennen saunan käyttöä ja pois saunan kuivuttua.

Julkaistu: 29.6.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.