Viherpiha

Ruusukvittenin sadonkorjuu

Mainos

Miten tietää, milloin japaninruusukvittenin hedelmät ovat kypsiä, kun ne ovat aina kovia? Mitä japaninruusukvittenin hedelmistä voi valmistaa?

Teksti ViherPiha

Asiantuntija vastaa:


Ruusukvittenin hedelmät kypsyvät vasta syys-lokakuun vaihteessa. Kypsyessään ne muuttuvat kirkkaan keltaisiksi, mutta ovat edelleen kovia. Niitä ei voikaan syödä tuoreeltaan.


Hedelmät hajoavat keitettäessä nopeasti, ja niistä voikin valmistaa raikasta marmelaadia tai hyytelöä. Niitä voidaan käyttää lisäämään happoisuutta mehuksi puristettavien omenoiden tai aronianmarjojen joukkoon. Hedelmän siemenet kannattaa poistaa ennen käyttöä.


Anne Joutsenlahti-Lankinen

Julkaistu: 1.5.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä